Guidad tur - Gamla Örlogsvarvet med repslageri

Följ med på en härlig världsarvstur till det Gamla Örlogsvarvet!

Beskrivning

Gamla Örlogsvarvet är hjärtat i Karlskronas Världsarv och är i stort sett oförändrat sedan dess glansdagar under 1700-talet. De senaste århundradena har större delen av flottans varvsverksamhet skett på det ”nya varvsområdet” inne på Trossö. Dock har Lindholmen haft en viktig roll bl.a. genom reptillverkning, reparationer och underhåll av fartyg i Polhemsdockan – Sveriges äldsta torrdocka som används än idag! Området är fullt av levande historiska miljöer och byggnader som alla våra besökare får ta del av under denna visning. Guidningen görs av en riktig repslagare från VHFK (Varvshistoriska föreningen i Karlskrona) som besitter stora kunskaper om hur varvet fungerade då det var verksamt.

Guidad tur med båt, som visar dig Karlskrona från sjösidan. Under guidningen av Gamla Varvet på Lindholmen får du se spännande och unika världsarvsobjekt som Wasaskjul och Polhemsdockan. I besöket ingår en unik visning av Repslagarbanan från 1692 med äkta repslagare i aktion!
Finns även möjlighet att besöka Gamla Örlogsvarvet genom en vandring tillsammans med Turistbyråns guider.

Turerna finns tillgängliga som reguljära turer under sommarsäsongen, och det finns möjlighet att beställa dom som en privat guidetur under övriga året. För att se sommarens reguljära turer, klicka på länken webbsida nedanför.

Biljetter måste förbokas och betalas på Karlskrona Turistbyrå, tel: 0455-30 34 90.
Alla över 18 år måste medtaga legitimation.

Kolla gärna in den korta filmen från Blekinge Museum via länken nedan.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)