Författarträff: Susanna Hjertonsson

  • Ronneby
  • 30 kr eller 50 kr för två
  • <% getFormattedDate(occasion) %> <% setPopoverDateLabel(occasion) %>

Susanna Hjertonssons debutroman "Mindfucker" är en social thriller om konsekvenserna av den desperation som kan födas ur utanförskapet, ensamheten och känslan av att sakna värde.

Beskrivning

Anmälan: via Messenger, Instagram eller [email protected]
Susanna Hjertonsson (f.1967) är uppvuxen i Blekinge men bor numera på Södermalm i Stockholm med sin 16-åriga dotter.

Susanna arbetar som rådgivare inom kommunikation och har alltid haft en passion för skrivandet. Idén till den sociala thrillern Mindfucker växte fram när hon drabbades av en hjärntumör, tillbringade mycket tid på sjukhus och genomgick flera operationer i hjärnan. Tankar om hur skört livet är, vad som skulle kunna hända om den i vars händer man tvingas lägga sitt liv är en person som är ute efter att skada en, hur ensam och utsatt man kan känna sig och hur lite vi egentligen vet om andra människor inspirerade henne att skapa intrigen och karaktärerna i debutromanen Mindfucker.
"Jan-Olofs enda mål är elegant i sin enkelhet – att kontrollera allt och alla. Som neurokirurg har han makt över det mest centrala i andra människors liv: hjärnan. Han träffar ständigt nya kvinnor via dejtingsajter under falska identiteter. Det isolerar honom bara tillfälligt från ofullkomlighetens stank, de outhärdliga skamkänslorna och det självhat han bär med sig i såren från uppväxten med en psykiskt sjuk mamma. Driven av kvinnoförakt och desperationen att få vara betydelsefull, planerar han för det ultimata ingreppet.
Helenas liv har fallit sönder efter en skilsmässa och hon kämpar med förlusten av identitet och sammanhang. Men det är inte bara ensamheten och förlusten som gör ont. Knivskarpa smärtor långt inne i huvudet plågar Helena, och en dag får hon ett chockartat besked. I ett försök att fly den bisarra verkligheten skapar hon sitt alias Charlotte på en dejtingsajt. Där får hon kontakt med ledarskapskonsulten Hans, och i takt med att relationen fördjupas blir det allt svårare att fortsätta ljuga."
Evenemanget genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge samt Skrivarklubben i Blekinge

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)