Eriksberg Vilt & Natur

Njut av en unik upplevelse i ett av norra Europas största vilthägn.

Beskrivning

Att komma till Eriksberg Vilt & Natur är en upplevelse utöver det vanliga. Eriksberg är ett naturområde utanför Åryd i Karlshamns kommun och består av drygt 925 hektar, varav 409 hektar vatten. Den inhägnade delen är cirka 900 hektar, vilket innebär att Eriksberg är ett av norra Europas största vilthägn och Nordens största safaripark.

Här finns visenter, kron- och dovvilt, davidshjortar, vildsvin och mufflon i ett unikt kustlandskap med lummiga ädellövskogar och ett fascinerande klipplandskap. Safarituren (ca 10 km lång) är öppen att köra för den som betalar entré. Kör runt med egen bil i området och njut av naturens skådespel. Här finns ett av världens största bestånd av den fridlysta röda näckrosen. Man kan få en guidad tur eller köra runt på egen hand genom vackra naturområden.

Grupper har även möjlighet att förboka en guidad tur i egen buss, Eriksbergs minibuss eller traktor och vagn. På gården, som har anor från 1600-talet finns utställningar, naturlekplats, hotell, konferens, restauranger och café.

Gårdsbutiken Outdoor Eriksberg, ligger precis utanför inhägnaden, med viltprodukter, presentartiklar och café, är öppen året om.

Besökare har möjlighet att stanna i safariparken två timmar efter sista insläpp.

Öppet året runt för förbokade gäster och grupper. Allmänna öppettider finns på hemsidan.

För mer information se Eriksbergs hemsida.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)