Youtube video fallback image

Sport & Äventyr

Sölvesborgs golfbana i Blekinge

Sölvesborgs golfbana, en av Sveriges bästa.

 

Sölvesborgs Golfklubb

Pegga upp på en av Sveriges bästa golfbanor. I Sölvesborg hittar du en av Sveriges bästa golfbanor och Sölvesborgs Golfklubb som tog emot den prestigefyllda utmärkelsen Årets Golfklubb 2018! I en naturskön miljö bland tallar och glittrande hav ges här möjligheter att spela golf i stort sett året runt. Slipa på dina puttar och bunkerslag på en utmärkt 18-hålsbana samt en niohålsbana med fantastisk utsikt över Sölvesborgsviken. Niohålsbanan är en pay & play-bana vilket innebär att spel utan grönt kort är tillåtet. Utrustning och bollar finns att hyra. Driving range coh greener för träning är öppen dagligen under säsong.

Golfbanan är mer än bara en plats för golfaren och är i dag en av Sölvesborgs största besöksattraktioner. Här finns träningsmöjligheter bland annat i form av en ny övningsgreen och äventyrsgolf. Spela padeltennis eller ät något gott i restaurangen som är öppen året runt. Eget stugboende erbjuds, kompletterat med husbils- och husvagnsparkering.

Sölvesborgs Golfklubb i Blekinge

Sölvesborgs Golfklubb.

 

Sydostleden

Naturskön cykling. Sydostleden är 27 mil och sträcker sig mellan Växjö och Simrishamn genom natursköna områden. På ett trafiksäkert och bekvämt sätt cyklar du genom djupa skogar, glittrande sjöar, vackra städer och mysiga orter samt härliga äppelodlingar på Österlen. Genom Sydostleden cyklar du nästintill helt bilfritt och mer är 80% är belagd med asfalt.

Sydostleden ringlar sig mellan flera län och natursköna områden.

Från cykelledens nordligaste stad Växjö cyklar du söderut genom djupa skogar och utmed härliga Torsjön i Ingelstad ner mot Tingsryd och Sveriges nationalpark, sjölandskapet Åsnen. Vidare sträcker sig leden utmed Mörrumsån ner mot Mörrums Kronolaxfiske. Här har du möjlighet att se dig omkring i den vackra omgivningen. Cykelleden fortsätter sedan vidare ner mot Sölvesborg där du cyklar över Sölvesborgsbron som är Europas längsta gång- och cykelbro. Vidare cyklar du ner mot Kristianstad och cykelledens lägsta markpunkt, 2,32 meter under havsytan. Här är naturen rik och varierad och området är utnämnt till biosfärområde av Unesco. När du kommer till Åhus cyklar du utmed Ålakusten och vidare ner genom härliga äppelodlingar på Österlen.

Läs mer här - Sydostleden

 

Padel

Den 13 oktober 2018 invigdes Blekinges första och hittills enda padelhall i Sölvesborg, House of Padel. Den toppmoderna hallen är utrustad med hela fyra spelplaner, omklädningsrum, bastu med utsikt över spelplanerna, konferensrum och gemensamma utrymmen. I juni 2019 invigdes dessutom två utomhusbanor, som så länge vädret tillåter öppnar upp för spel under bar himmel.

Padeltennis har blivit en mycket trendig racketsport i Sverige och är ett aktivt alternativ att umgås på. Utmana vännerna i en match samtidigt som ni har riktigt roligt tillsammans. Oavsett om du är rutinerad eller nybörjare kan du hyra en bana hos House of Padel för fritt spel. Det finns också möjlighet att både hyra och köpa rack och bollar i lokalens egna butik. 

Ta chansen att spela padeltennis på den nya anläggningen med banor i toppskick hos House of Padel!

House of Padel

 

OCR-bana 

OCR är förkortning för Obstale Course Racing som kan översättas till hinderbanelöpning. En träningsform där du testar din uthållighet, styrka, snabbhet och skicklighet. OCR är en av de sporter som under senare tid vuxit snabbt i Sverige. Detta mycket tack vare att det arrangeras många lopp som innehåller löpning och hinder. 

Ni hittar OCR-banan längs med gång- och cykelvägen som går mellan Bokelundsskolan och Svarta Led (Idrottsvägen 1).

Det finns åtta hinder i banan och de innehåller utmaningar som armgång, balans, klättring och att förflytta sig över och under. Det ger utmaningar för den som är nybörjare men även för den som hållit på med OCR länge. Ett av hindren är anpassat så att det ska kunna användas om man sitter i rullstol. Man kan med fördel kombinera banan med ett löparvarv längs med vårt elbelysta löparspår (1450 m) som ligger i skogen intill Svarta Led. Man kan även springa på de asfalterade gång- och cykelvägar som finns runt Svarta Ledsområdet.

OCR

Aktiviteter

Njut av alltsom finns att göra, sport, äventyr och friskvård.