Hällevik Tradjazzfestival i Sölvesborg, Blekinge

Festivaler

Under sommarhalvåret är Sölvesborg en riktig festivalstad. I juni, juli och augusti avlöser festivalerna varandra, stort  blandas med smått och de flesta musiksmaker tillfredsställs.

 

Barnfestivalen

18-19 maj

 

Barnfestivalen i Hällevik får besökarna vara delaktiga genom att skapa och delta i de aktiviteter som erbjuds, för barn mellan 4-12 år, deras nätverk och skolor.

Det erbjuds ett smörgåsbord av upplevelser och aktiviteter erbjuds som idrott, drama, cirkus, musik, skapande och lärande, friluftsliv, matlagning, byggnation och mycket mera.  

Ta gärna med egen matkorg och njut i vår härliga natur! Annars finns det att köpa på plats.

 

Sweden Rock Festival

6-9 juni

 

Festivalsommaren inleds med Sweden Rock Festival. En skönare och vänligare festival är svårt att hitta någon annanstans. Alla är glada, stämningen är avslappnad och mixen av människor är stor.

De mest ”galna” hårdrockarna blandas med barnfamiljer. Att befinna sig i festivalvimlet, insupa stämningen och studera ”vanliga” mammor, pappor och ”kostymnissar” som plötsligt förvandlats till tvättäkta hårdrockare med svarta kläder och nitbälten, är en fantastisk upplevelse. 

All information om festivalen och möjlighet att boka boende hittar du här - Sweden Rock Festival

 

Killebom

4-8 juli

 

Första veckan i juli fylls sedan Sölvesborgs centrum av aktiviteter, för då drar den över 40-åriga traditionen Killebomfestivalen igång.

Det blir fyra dagars festligheter med musik, karneval, tivoli, medeltida marknad, lokala och kända artister. Hela staden sjuder av liv, fest och glädje. Så gott som alla festligheter och uppträde har fri entré.

Hela festivalens programpunkter och tider hittar du här - Killebom Sölvesborgs stadsfestival

 

Ljungbackastämman

22 juli

I slutet av juli hittar man spelemän både i buskar, under kastanjeträdet och på scenen i Ebbalycke i närheten av Gammalstorp.

Här samsas inbokade spelemän tillsammans med spontanuppträde och det ljuder av dragspel, fiol, nyckelharpa och flöjt. Ljungbackastämman är ett nytt tillskott i vår festivalsommar. 

 

Visfestivalen

28 juli

Visfestivalen Fritt Spelrum avnjuts i det vackra stenbrottet i naturreservatet Spraglehall. Evenemanget blir allt populärare för varje år och här blandas kända artister med nya stjärnskott.

 

Tradjazzfestival

9-12 augusti

 

I augusti förvandlas det pittoreska fiskeläget i Hällevik till ett sjudande New Orleans under den välbesökta HällevikTradjazzfestival. I den vackra fiskelägemiljön svänger musiker och publiken loss i de många restaurangerna och tälten.

Mycket nöje!

Festivaler i Sölvesborg

- kom och fira sommaren!

No products found