Dinosaurier – det stora äventyret

För 65 miljoner år sedan dog de sista dinosaurierna ut. Men nu kommer de till liv igen på Kreativum.

Beskrivning

Du som besökare får möta dinosaurier i verklig storlek i en spännande miljö och med en teknik som nästan får dig att tro att dinosaurierna är på riktigt.

Hur såg dinosaurierna ut? Vad åt de? Varför dog de ut? Kreativum öppnar upp en till en upptäcktsresa för hela familjen i dinosauriernas värld. Ankylosaurus, Baryonyx och Pteranodon är några av de dinosaurier som du får träffa. Med dinosaurieutställningen skapas en häftig upplevelse.

På Kreativum finns det mycket för hela familjen att upptäcka och lära, året om. Ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. I en fascinerande miljö som väcker många sinnen får du träffa 15 dinosaurier. De låter samtidigt som de andas, blinkar, öppnar käftarna och visar tänderna.

En utställning där ni bjuds in till engagemang och lärande. Hoppa i deras tidshage, där varje ruta motsvarar otroliga 100 miljoner år. En resa som visar vilken fantastiskt lång tid solsystemet existerat och vilken extremt kort tid vi människor har funnits.

Kan du hitta rutan för Big Bang någonstans på Kreativum? I stora sandlådor, som du hittar både inom- och utomhus, får du leta efter fossiler med pensel och upplev själv hur det kan vara att leta efter dinosauriefossiler. I den kreativa dino-verkstad får du låta fantasin flöda. Gör ditt eget dino-avtryck och experimentera med färger, stämplar och schabloner. Passa på att namnge din egen dinosaurie.

Öppettider:
Mån – sön (alla dagar)
Förmiddag: 09:00 – 12:30
Eftermiddag: 13:30 – 17:00

Tis och fre (kväll) *
Kväll: 17:30 – 20:00 *

* Under sommaren har vi även kvällsöppet tisdagar och fredagar.
Start tisdag 29 juni och sista kvällsöppet är fredag 27 augusti.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)