Flicka som ser glad ut bland gula höstlöv
eldning utomhus med människor
pumpor för Halloween
båt på Marinmuseum

Autumn holidays in Blekinge

Exciting, scary, fun, relaxing, playful and awesome. Fill your autumn vacation with mischief, laughter and good times

Bläddra, rys och inspireras 

 

9 tips för den lediga familjen

Ubåtar på mörkt museum, halloween-läskigheter, dinosaurier och älgar, pyssel, friska utomhusupplevelser och mycket, mycket mer.

Kreativum

dinosauries öga

Upptäckarglädje med spännande och roliga aktiviteter för hela familjen!

Vill du göra något extra roligt och spännande med din familj eller kompisar? Då är en dag på Kreativum helt rätt för dig. Träffa våra 15 dinosaurier i en härlig miljö, prova på att vara paleontolog för en stund, tävla med en kompis i Duellen, kör båtar i Vattenland, var kreativ i vår Dino-verkstad, bygg ett dinosaurieskelett med kapla-stavar, gör en egen skuggteater, skapa ett eget landskap i sand. Det finns något för alla att upptäcka och uppleva på Kreativum.  Under höstlovet vecka 44 har vi öppet alla dagar, från lördagen den 30 oktober till söndagen den 7 november. Vi har öppet mellan klockan 10.00 – 16.00. För mer info besök kreativum.se

Marinmuseum

barn som har det läskigt på marinmuseum

Mörkt uppdrag! Kvällsöppet den 3:e november mellan 17:00-19:00.

Ubåten Hajen är i nöd, är ni hjältarna som kan rädda den? Lös uppdraget tillsammans i den nersläckta ubåtshallen genom att hitta olika föremål i mörkret. Tänk på att ni håller ihop och att det kommer att vara mörkt, så gå försiktigt. Ta gärna med en egen ficklampa, annars får ni låna en på plats.

Knopverkstad. Kl. 11-15 i utställningen Skepp och folk, varje dag. Knopar har använts av människan under tusentals år, inte minst av sjöfarare, och det finns mängder av olika slags knopar. Hur många kan du?

Under höstlovet har vi flera aktiviteter. Information finns på marinmuseum.se.

Halloweek

skelett på bänkar under halloween

Välkomna till Dragsö på en läskig vistelse

Halloweek hela vecka 44

Under veckan kommer Dragsö camping att förvandlas till en kuslig plats med besök från både spöken, spindlar och skelett. Spela skräckgolf eller varför inte en Hallo-kombo med både minigolf och biljardgolf. Minigolfen har förvandlats till ett övergivet Karlskrona i miniatyr och biljardgolfen till en kyrkogård.

Under Halloweek kommer man kunna gå en kuslig tipsrunda runt Dragsö, kanske bor det några läskiga varelser i skogen? Varför inte agera kriminalare i vårt Murder Mystery.

För mer infomration och boka boende besök dragso.se

Kulturkalas 30/10-6/11

kreativ målning

Kulturkalaset i Sölvesborg bjuder på höstlovskreativitet

 

Gå på teater och musikkvällar, besök en konstnärsateljé, inspireras av en trädgårdsinspiratör eller locka fram dina låtkunskaper i ett musikquiz. Ta med barnen på en spökrunda, pyssel eller en workshop med en riktig trollkarl som lär ut sina trolleritrick! Den 30 oktober – 6 november är det Kulturkalas i Sölvesborg!

 
Extra kreativt tips!

Caroline Malmsjö och Kreativitetsbyrån fixar den rätta Halloween stämningen under Kulturkalaset i Sölvesborg. Testa Makramé, Tie Dye eller skapa självlysande festliga pumpor "glow in the dark". 

 

 

Kulturcentrum

konst biennal för barn

30 oktober kl. 11.30 – 14.30 Workshop för barn. En hyllning till kreativiteten och olikheten.

Workshopen äger rum i utställningen: Ateljé Inuti presenterar The Force, av Mattias Johansson & Julia Göransson. Vi anpassar uppgifterna så att alla barn kan delta.

Prova på Julia Göranssons arbetsmetoder. Teckna-klippa-klistra-strimla-tvätta och packar in. Julia experimenterar med allt hon hittar, det ska vi också göra. Vi ritar även en stor gemensam teckning på vägg, runt, runt med mycket blyerts! Den utställande konstnären Mattias Johansson visar oss hur det går till och tecknar tillsammans med oss.

Workshopen är en del av Bästa Biennalens konstbiennal för barn och unga.
Kom och var med! Läs mer här 

 

Blekinge museum

konstbiennal för barn

Fira höstlovet med Blekinge museum och Bästa Biennalen – en konstbiennal för barn och unga!

30 okt – 7 nov dagligen 10-16, fri entré.

Var med att skapa ett interaktivt, kollektivt konstverk i Fredrikskyrkan i Karlskrona! Varje besökare bidrar med en egen del till den helhet som växer fram dag för dag. Kyrkan och konstaktiviteten är öppen för alla höstlovslediga barn och unga – och för alla andra.

Läs mer här blekingemuseum.se

 

ARK56 presenterar ÄlskaHöst 

kille utomhus som äter korv

Tre dagar fyllda med aktiviteter och upplevelser för familjen, äventyraren och livsnjutaren.
30 oktober – 1 november 

ÄlskaHöst betyder dagar fulla av aktiviteter och smakupplevelser i naturen längs ARK56 i Karlshamn, Ronneby och Karlskrona. Cykla, vandra eller spring - gå på skattjakt, upptäck spännande historia, skåda efter fåglar eller lär dig hur du överlever i naturen. En hel massa spännande saker - några lite lugnare, en del lite mer äventyrliga. Och alla helt gratis. Så kom själv, med kompisar eller familjen, upptäck nya platser och lär dig saker du inte visste innan. Dessutom kan du vara med och tävla om fina och unika priser.

Läs mer

 

Halenrundan

skyltar som visar vägen med reflex

Vandra i mörker längs Halen och över Frickabron.

Olofström blev utnämnd till Sveriges Friluftskommun 2021, tack vare sitt fantastiska arbete med friluftslivet, naturen och att engagera skolor och lärande i naturen.

Testa Sveriges Sydligaste Vildmark under höstlovet och ta familjen på en spännande mörkervandring. Ta med ficklampor och vandra Halenrundan som är markerad med reflexmarkeringar hela rundan. Totalt är rundan 5,7 km så det är värt att ta med en varm termos och göra ett fikastopp.
Blir det för läskigt?! Ja vandra då på dagen och gör en skattjakt kombinerat med utomhusmatlagning vid en av grillplatserna som garanterat hela familjen uppskattar.

Här finns karta och mer familjetips

 

Räntemåla Gård

älg i naturen om hösten

Kom till Räntemåla Gård och höstmys hos älgarna

Helgen den 6-7 november öppnar Räntemåla Gård åter upp för besökare.

Förutom möjligheten att träffa parkens älgar kommer det finnas aktiviteter på gården för hela familjen som ponnyridning med PonnyBus, tipspromenad, spännande spökhistorier i Krämare-Pellens backstuga och så kommer Hedda Igelkott från RonnebySlingor och hälsar på. Dessutom är butiken öppen med smakfulla viltprodukter. Programmet uppdateras efter hand. Varmt och mysigt välkomna till Räntemåla Gård! 

Läs programmet 

Vad händer mer på höstlovet?

Massor! Här hittar du fler evenemang och aktiviteter under vecka 44.

Selected filters: