Ät i Sölvesborg

Äta & dricka

Pepparkryddad makrillfilé, böckling eller lax? Det är inte lätt att välja mellan de nyrökta läckerheterna. Och så finns ju Sillamackan - en skiva stenugnsbakat bröd, smörstekta panerade sillfiléer, hovmästarsås, finhackad gul lök och persilja. Så enkelt och så ljuvligt gott! I Sölvesborg hittar du mat med influenser från delar av världen och oavsett inriktning har våra restauranger fina råvaror att tillgå, från hav, hage och åker. Här odlas till exempel potatis, äpplen, tomater och gurka av bästa kvalitet och våra söta jordgubbar är bland de första att nå fruktdiskar över hela landet. 

Hungrig eller fikasugen? Kanske är det passande med ett besök på ett av stadens caféer eller restauranger. Eller är det dags för ett besök till en av gårdsbutikerna inför kvällens middag, i Sölvesborg finns något gott för alla tillfällen.

 

 Smakupplevelser med havet som bordsgranne

I och med Sölvesborgs geografiska läge på kusten är det många av stadens restauranger som erbjuder möjligheten till en enorm utsikt över havet, kombinerat till deras magnifika smakupplevelser. 

DIREKTÖR NYFIKEN i Hällevik är ett sådant exempel.  

en pärla vid havet. 

Här kan du slå dig ner och ta del av ljuvliga smaker till en fantastisk utsikt över det stora blå. Torsk, räkor och musslor hör till vanligheten då havets delikatesser är restaurangens specialitet. Direktör Nyfiken omges av en mysig känsla som skapar en god stämning, här vill du slå dig ner för att stanna.

 

Restaurang

 

GOLFKROGEN | En annan guldklimp är Sölvesborgs Golfkrog. När solen går ner över innerhamnen värmer den gott på uteserveringen på Golfkrogen, med utsikt över hela viken är här en perfekt plats att njuta av värmen tillsammans med nära och kära en härlig sommarkväll. Trubadurspelningar, räkafton och grillkvällar varvar varandra under säsongsperioden. 

 

Fika med stil

RITZ CONDITORI | Caféet som har prisats med klassificeringen mycket god av White Guide och där dignar hyllorna av allsköns delikata bakverk snyggt uppradade i vackra färger. Välj bland alla läckra godsaker och slå dig ner på konditoriets uteservering på stadens Stortorg. Doften av nybakat surdegsbröd sprids från konditoriet över stadens gator alla dagar i veckan. En storfavorit är 4 sorters ostar som är bakat på eget bröd med fräscht och utsökt innehåll.  

BRYGGHUSET CAFÉ & ART | Ett charmigt och lantligt litet sommarcafé som serverar nygräddade våfflor med glass, goda kakor och hemmagjord saft i en lantlig atmosfär. Har du vägarna till Krokås, då är ett måste om du har vägarna förbi!

GLASS- & SILLABÅTEN | Sommarens höjdpunkt är helt klart när Glassbåten sjösätts och slår upp portarna med alla möjliga sorters smaker på kulglassen. Glassen smakar dessutom som allra bäst precis intill havet på uteserveringen, eller varför inte ombord på båten. 

Gårdsbutiker

GUMMAGÅRDEN | I utkanten av Sölvesborg ligger ett helt fantastiskt besöksmål, nämligen Gummagårdens gårdsbutik i Norje. Här finner du nyskördade grönsaker, bär och frukter som har odlats fram på den egna gården. I gårdsbutiken säljs också fin inredning, blomster, kläder och presentartiklar, är du ute efter den perfekta gå-bort-presenten, då har du hittat rätt! 

Gårdsbutiker

MÖLLEKULLA LÄNSMANSGÅRD | En KRAV-certifierad odling och gårdsbutik i Sölvesborg, ja ni hörde rätt! Säsongens primörer fyller hyllorna tillsammans med färgsprakande, KRAV-märkta artiklar och trädgårdsprodukter. 

Fler matupplevelser i Sölvesborg...

Selected filters: