Christian Lindberg & Camerata Nordica

Musik på Skärva gör den här gången ett gästspel i Marinmuseums vackra galjonshall för att kunna ge plats åt den legendariska trombonisten Christian Lindberg och eminenta kammarorkestern Camerata Nordica.

Beskrivning

2019 är det 45 år sedan Camerata Nordica bildades. För att uppmärksamma jubileet har Camerata Nordica bjudit in den välkände trombonisten, kompositören och dirigenten ”maestro” Christian Lindberg för en turné. Hans bakgrund ger näst intill obegränsade programmöjligheter och han har själv valt att visa på alla tre delar i sitt val av repertoar.

I programmet hittar vi ett par solokonserter av Telemann och L-E. Larsson. Lindberg kommer också att dirigera ett eget verk för stråkorkester och som avslutning får vi lyssna till ett mycket speciellt verk som Lindberg kallar ”Kundraan”, skrivet för trombon, stråkar och berättande text.

Under ledning av Cellerina Park, som regelbundet medverkar i orkestern, kommer Camerata Nordica dessutom att framföra ett divertimento av Mozart och Serenad av Wirén.

Program
Mozart Divertimento in D K. 136 för stråkorkester
Telemann/Lindberg Konsert i c-moll för trombon och stråkorkester
Larsson Concertino för trombon och stråkorkester

- Paus-

Lindberg ”Nu kommer Kokken me Öxa i Handen” för stråkorkester
Wiren Serenade op. 11 för stråkorkester
Lindberg: ”Kundraan” för trombon och stråkorkester med text av Mo Lindberg

Pris - 360 kr
Biljetter kan köpas på Karlskrona turistbyrå och online på nortic.se

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)