Naturnära var du än campar i Blekinge

Camping i Blekinge

Camping i Blekinge är härliga havsstränder med mjuk sand under fötterna. Men det kan också vara camping vid en mysig insjö med närhet till både bad och förtrollande skog.

Är bad prioritet nummer ett?Hälleviks camping finns tre badplatser inom synhåll. Välj mellan Hälleviks egen långgrunda sandstrand med brygga. Tycker du havsvattnet är för kallt? Då finns Hälleviksbadet med ett poolmråde. En tempererad saltvattenbassäng, plaskbassäng, barnbassäng och vattenrutschkana. Vill du bada på en naturstrand finns en sådan på Kråkenabben. Där kan du sola med strandskator, tofsvipor och sommarbetande djur som grannar.

 

 

Husvagn & husbil

- intill sjö och skog

Föredrar du hellre att dra dig inåt landet och campa vid en insjö så kan du åka mot Olofström och Blekinges största sjö, Halen, som ligger vid Olofströms naturreservat. Halens camping är en naturskön camping och utöver ett dopp vid badplatsen kan du hyra cykel, båt och varför inte en kanot? Här finns också en rik kulturbygd att besöka, det ger garanterat massor av utflykter.

Halens Camping & Stugby, Olofström.

 

 

Stugor

- alldeles nybyggda

Vill du ha nära till mycket kan Kolleviks camping som ligger endast tre kilometer från Karlshamns centrum vara något. Här finns både camping och stugby. Fritt fiske från klipporna i havet eller öringfiske i Lindeborgssjön som ligger tio minuters promenad bort. Vill du inte chansa på lyckat fiske finns Vägga Rökeri inom gångavstånd. Dessutom massvis med motionsaktiviteter i närheten.

 

Campingplats

- mitt i Karlskrona skärgård

Dragsö camping är en fyrstjärnig modern campingplats på en egen ö i kärnan av Blekinges skärgård som du når via broförbindelse, endast tre kilometer från Karlskronas centrum. Här finns platser för både campingfordon och tält, samt stugor att hyra. Dessutom ett brett utbud av aktiviteter.

Bo på Dragsö Camping och ta Skärgårdstrafiken in till Karlskrona city
Bo på Dragsö Camping och ta båten in till Karlskrona city.

 

Erbjudanden & paket

Många campingar har öppet året runt, här kommer tips på upplevelser och paket!