Bredängs Musteri & Ciderbryggeri

Ett småskaligt musteri med egen tillverkning av hantverkscider. Produktionen av must är certifierat mathantverk enligt Eldrimner.


Beskrivning

Här kan man också musta egna äpplen eller köpa äpple på flaska. ​Äppelmust är inte en homogen produkt som smakar likadant. Varken från tillverkare till tillverkare eller från pressning till pressning.
På Bredängs musteri och ciderbryggeri jobbar man för att få kunderna att bättre förstå variationerna i musten genom att på ett proffsigt sätt smak bedöma varje pressning. Samuel (ägare) utbildar sig löpande i smak bedömning och tillsammans med Lena, som är inhyrd sommelier, och Lasse på lagret.

Ingrid-Marie, Gloster och Cox Orange ger tre väldigt olika muster som passar bra till olika typer av mat.
Som komplement till den ”vanliga” musten finns även Äpple/ingefära i två varianter, både med en mild smak av ingefära och med rejäl hetta utan att det är en shot. Där är smakcirklarna ersatta med en ”hetta-skala” från 1-10 där 10 är en shot.
Till Barnen som ratar ”vanlig” äppelmust finns Äpple/morot. En len och fruktig must från äpplen och morötter. En härlig känsla av nyskördade morötter från det egna landet!

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)