Bredängs Musteri & Ciderbryggeri

Vi är ett småskaligt musteri med egen tillverkning av hantverkscider.
Produktionen av must är certifierat mathantverk enligt Eldrimner.
Här kan du musta dina egna äpplen eller köpa äpple på flaska.

Beskrivning

​Äppelmust är inte en homogen produkt som smakar likadant. Varken från tillverkare till tillverkare eller från pressning till pressning. Man kan tänka att äppelmust är som ett (alkoholfritt) vin, smaken beror på var äpplet har växt och hur det behandlas i hela processen fram till flaska.
Vi på Bredängs musteri och ciderbryggeri jobbar för att få ER att bättre förstå variationerna i musten genom att på ett proffsigt sätt smak bedömma varje pressning. Samuel (ägare) utbildar sig löpande i smakbedömning och tillsammans med Lena, som är inhyrd sommelier, och Lasse på lagret får vi med noga utarbetade metoder fram en bra bedömning av varje pressning. Ni får del av vår bedömning via smakklockor på förpackningen. Vi anger sötma och syra och en liten text om smaken. På vår must från blandade äpplen är variationen naturligt väldigt stor medan de sortrena musterna är mer lika över säsongen.

De sortrena är framtagna för att passa på restaurangen som vill erbjuda högkvalitativa, alkoholfria alternativ. Ingrid-Marie, Gloster och Cox Orange ger tre väldigt olika muster som passar bra till olika typer av mat.
Som komplement till den ”vanliga” musten finns även Äpple/ingefära i två varianter, både med en mild smak av ingefära och med rejäl hetta utan att det är en shot. Där är smakcirklarna ersatta med en ”hetta-skala” från 1-10 där 10 är en shot.
Till Barnen som ratar ”vanlig” äppelmust kan vi erbjuda Äpple/morot. En len och fruktig must från äpplen och morötter. En härlig känsla av nyskördade morötter från det egna landet!

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)