Bordtennis-SM 2022

Svenska Bordtennisförbundets flaggskepp, Bordtennis-SM spelas 2-5 juni. Mästerskapet spelas i Brinova Arena.

Bordtennis-SM 2022 arrangeras av Svenska Bordtennisförbundet tillsammans med den lokala arrangören Lyckeby BTK.

Beskrivning

Herrsingel, Damsingel, Herrdubbel, Damdubbel och Mixeddubbel. Vid Bordtennis-SM spelas dessutom U20 herrar och U20 damer. Direktkvalificerade till Bordtennis-SM är DM segrare och de med högst ranking. I U20 sker uttagning efter inspelade poäng i SM-kvalificerande tävlingar.

Vid Bordtennis-SM spelas även paraklasser där det finns både lagtävling och individuell tävling. Spelarna delas in i klasser utifrån funktionsnedsättning.

– Det kommer bli fantastiskt kul att välkomna Sverigeeliten till fina Karlskrona och Brinova Arena i juni och jag är övertygad om att staden kommer bjuda på sin bästa sida. Förhoppningsvis är vi då också genom pandemin och kan bjuda hela bordtennis-Sverige på en publikfest, säger Jörgen Kjellson, arrangemangsansvarig i Lyckeby BTK.

– Vi har jobbat ett bra tag nu för att kunna hitta ett passande datum som möjliggör spel för våra bästa spelare vilket inte varit helt lätt men med denna flytt hoppas jag att vi får ett starkt startfält i Karlskrona. Med denna flytt förlänger vi även säsongen för våra svenska toppspelare och föreningar vilket är en annan positiv effekt, säger Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson.

Se webbsida nedan för mer information.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)