Bödeboden - Hanö museum

Adress: Hanö, 294 07 Sölvesborg Visa karta

Adress: Hanö, 294 07 Sölvesborg

I Hanö hamn finns Bödeboden, ett spännande museum

I södra änden av hamnen finns en bödebod från 1958, där fiskarna tidigare lagade sina redskap. Med stöd av Europeiska Unionen, Region Blekinge och Länsstyrelsen i Blekinge har boden intretts till ett litet museum över öns natur, kultur, fiske och historia. Byggnaden i vilken muséet är beläget ägs av Hanö hamn och byalag. I boden kan man "skula" vid dåligt väder. I byggnaden finns dessutom ett bibliotek där man kan låna en bok och lämna en annan.

Öppet sommartid från slutet av maj:

dagligen kl 9 - 21 eller efter överenskommelse.

Ingen entréavgift!

Orgnr: 836200-4643

Kontakttelefonnummer:

0733-46 84 74 Hjördis Clarberg

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 17,7 km
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.
Lägenhet

Hälleviks Camping

Avstånd: 7,3 km
På Listerlandet – i västra Blekinge – ligger en av landskapets vackrast belägna (och myggfria) campingplatser. Här får du en avkopplande eller aktiv vistelse i husvagn, husbil, tält, stuga eller lägenhet. Speciellt anpassade platser för husbilar finns.
Camping

Tredenborgs Camping/Camping

Avstånd: 17,1 km
Tredenborgs Camping är en lugn och trivsam familjecamping med 200 tomter för husvagn, husbil och tält med eller utan el.