Kallinge museum

Adress: Flisevägen 5, 372 52 Kallinge Visa karta

Adress: Flisevägen 5, 372 52 Kallinge

Under 2016 tog föreningen Kallinges museum över Gjuteri- och emaljmuseet med ambitionen att ha ett levande museum som speglar Kallinge historia.

Grundutställningen med gjutna föremål är kvar och de övriga ytorna har fyllts upp med sådant som varit specifikt för Kallinge när det gäller samhälle, företag och föreningsliv. De har därför grupper igång i studiecirkelform som forskar och dokumenterar olika företeelser på orten.

Visa mer

Om denna aktivitet

  • E-post
  • Webbsida
  • Öppettider
    Öppet Tisdagar: kl. 13 - 16 (året ut) Lördagar: kl. 10 - 13 (med start från 3 dec) För bokning av gruppbesök, vänligen kontakta Bengt - Christer Nilsson. Tele: 0457 - 251 69, 0708-38 76 48
Hotell

Cafe Mandeltårtan B&B /Villa Flora Viola

Avstånd: 5,4 km
Villa FloraViola har anor från 1800-talet och ligger i den vackra Brunnsparken i Ronneby. Äventyrsbadet Brunnsbadet ligger alldeles intill och i Brunnsparken kan du beundra den japanska trädgården.
B & B

Göholms Bed and Breakfast

Avstånd: 10,8 km
Välkommen till det goda livet på landet - nära naturen och historien. Ett boende i herrgårdsmiljö i Inspektorsbostaden, Göholms gods. Promenadavstånd genom lövskogen till strandängar och badvikar. Incheckning kl 16:00 eller efter överenskommelse.
Hotell

Ronneby Brunn Hotell - Blekinge

Avstånd: 5,5 km
Ronneby Brunn Hotell - sydöstra Sveriges största resortanläggning.