Seabird Expedition singelkajak

Adress: Järnaviksvägen 80, 37263 Bräkne Hoby Visa karta

Adress: Järnaviksvägen 80, 37263 Bräkne Hoby

En beprövad modell från Vituddens KanotVarv i en utgåva gjord i polyeten. Kajaken finns i två storlekar som båda är stadiga och riktningsstabila. I kajakhyran ingår även paddel, flytväst, kapell, stabilisatorer, vattendunk 5 l, packsäck 4 l samt lånekarta.

Den lummiga skärgården i Blekinge är Sveriges sydligaste. Den har ett stort antal öar och vikar och lämpar sig utmärkt för kajakpaddling. Från Karlshamn i väster till Torhamn i öster är det cirka 60 km fågelvägen och Järnavik ligger strategiskt beläget mitt i skärgården. Kajakuthyrningen ligger vid STF:s vandrarhem "Gula-Huset" i pittoreska Järnavik, cirka 6 kilometer söder om Bräkne-Hoby. Strax intill ligger Järnaviks Camping med stugor, badplats, minigolfbana, kiosk och restaurang. På ön Tjärö strax utanför Järnaviks hamn erbjuds vandrarhem, tältplats, restaurang och kafé. Ön är ett naturreservat med vandringsleder och ett flertal grillplatser.
Ett stort antal rastplatser med möjlighet till övernattning finns, såväl på fastlandet som på vissa öar. Lån av utförlig karta ingår alltid vid hyra av kajak.
Skärgården har ett rikt djur- och fågelliv och vissa öar är fågelskyddade 1/4-15/7. När man börjar närma sig Torhamn kommer man in i områden där det finns säl och där får man även tänka på att det råder sälskydd.


För den som vill paddla enkel väg erbjuder vi transport av kajaker och övrig utrustning mot en extra kostnad, var vänlig ring tel +46 (0)457 80300.

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer (Bokning)
    +46 45780300
Vandrarhem

Tjärö hotell och vandrarhem

Avstånd: 2,1 km
Tjärö – pärla mellan himmel och hav. Mitt i Blekinges skärgård, ett pärlband av orörda öar, hittar Du Tjärö. Hela ön är bevarad i 17-1800 talsmiljö och det känns som att komma rakt in i en saga av Astrid Lindgren. Välkommen till oss på Tjärö!
Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 13,2 km
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.
Hotell

Eriksberg Vilt & Natur

Avstånd: 4,4 km
Eriksberg Vilt & Natur erbjuder en mycket exklusiv anläggning där de vilda djuren och naturen går som en röd tråd genom inredningen. Inom naturområdet, som är ett av norra Europas största vilthägn, erbjuder vi avskilt boende för er som söker andra upplevelser än ett vanligt hotell.