Guidade turer - Kungsholms Fort

Adress: Kungsholms Fort, 370 45 Tjurkö Visa karta

Adress: Kungsholms Fort, 370 45 Tjurkö

Tillsammans med Drottningskär på Aspö har Kungsholms fort bevakat inloppet till Karlskrona i mer än 300 år.

 

Kungsholms fort är fortfarande i bruk som en del av det svenska försvaret. Den unika rundhamnen har blivit något av en symbol för Karlskronas status som världsarv. Vid fortets skyddande murar frodas exotiska växter från jordens alla hörn. De har i långa tider förts hit av marinens långresefartyg. På ön finns också ett museum som speglar fortets historia.
Sommartid går det guidade turer till Kungsholms fort, övriga tider under året kan specialvisningar för grupper och privatpersoner ordnas. Kontakta Turistbyrån på 0455-30 34 90.

Båten utgår från Fisktorget.

Turerna finns tillgängliga som reguljära turer under sommarsäsongen framtill 9 augusti.

OBS! Biljetter köps endast på Karlskrona Turistbyrå.
Det är ett begränsat antal platser på denna tur, så förbokning i god tid är att krav. Biljetter säljs på Karlskrona Turistbyrå enbart, försäljningsstopp är dagen innan turen klockan 17:00.

Vid bokning behövs fullständigt namn, personnummer eller pass nummer samt nationalitet uppges av alla deltagare. Deltagare som över 18 år måste medtaga giltig legitimation på turen, då Kungsholms Fort är ett militärt skyddsobjekt.

Husdjur får tyvärr ej följa med på denna tur!
Stängt för visningar säsongen 2020. Kontakta Turistbyrån för mer information.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Hotell Conrad

Avstånd: 6,5 km
Välkommen till Hotell Conrad, ett charmigt och familjärt hotell mitt i Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Camping

Dragsö Camping och Stugby

Avstånd: 7,5 km
Dragsö Camping & Stugby är en strandnära anläggning i Blekinges skärgård, bara 3 kilometer utanför Karlskrona. Här formar du själv din lediga tid och är hjärtligt välkommen oavsett om du kommer med husvagn, husbil, tält eller vill bo i stuga.
B & B

Skärva Herrgård - vid havet

Avstånd: 10,6 km
Välkommen att bo i en magiskt vacker 1700-tals herrgård med utsikt över Blekinge skärgård. Herrgården som ligger vackert inbäddad i grönska, mitt i Skärva naturreservat, används flitigt av gäster vid konferenser, evenemang, bröllop och privata fester.
Build: 2021-04-14 11:03:12, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5734.cbischannel-309.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails