Nättraby Vägmuseum

Adress: Gamla Landsvägen , 370 24 Nättraby Visa karta

Adress: Gamla Landsvägen , 370 24 Nättraby

– världens första friluftsmuseum för vägarnas historia på land, räls, vatten och is.

I skärningen mellan landsväg och vattenled uppstod ofta samhällen. Nättraby är ett exempel på det. Här finns en unik koncentration av gamla och nya landsvägar, järnvägar och segelbara Nättrabyån.

Museet består av 14 befintliga vägmiljöer i Nättraby socken. Från 1000-åriga stigen och 1600-talets stenmurskantade Via Regia till 1900-talets gatstensbilagda riksväg och E22 motorväg. Därtill kommer järnvägar, cykelvägen, vattenvägen Nättrabyån, isvägen, milstolpar, namnminnet Ryttarliden och tvåvalviga stenbron.

Nättraby Hembygdsförening tillsammans med intressenter har därför skapat Nättraby Vägmuseum – världens första friluftsmuseum för vägarnas historia på land, räls, vatten och is.

Visa mer

Om denna aktivitet

Camping

Dragsö Camping och Stugby

Avstånd: 4,5 km
Dragsö Camping & Stugby är en strandnära anläggning i Blekinges skärgård, bara 3 kilometer utanför Karlskrona. Här formar du själv din lediga tid och är hjärtligt välkommen oavsett om du kommer med husvagn, husbil, tält eller vill bo i stuga.
Hotell

Hotell Conrad

Avstånd: 5,8 km
Välkommen till Hotell Conrad, ett charmigt och familjärt hotell mitt i Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
B & B

Skärva Herrgård - vid havet

Avstånd: 2,6 km
Välkommen att bo i en magiskt vacker 1700-tals herrgård med utsikt över Blekinge skärgård. Herrgården som ligger vackert inbäddad i grönska, mitt i Skärva naturreservat, används flitigt av gäster vid konferenser, evenemang, bröllop och privata fester.