Guidade turer - Marinmuseum

Adress: Stumholmen, 37132 Karlskrona Visa karta

Adress: Stumholmen, 37132 Karlskrona

Äkta krigsfartyg, galjonsfigurer från 1700-talet, världsunika modeller och en undervattenstunnel med ett riktigt vrak. Den senaste attraktionen är en äkta ubåt från kalla kriget - HMS Neptun. Marinmuseum - På land, på vatten – på riktigt!

 

Upplev den svenska marinens historia på Marinmuseum!

Mitt i den historiska miljön på ön Stumholmen i Karlskrona ligger Sveriges Marinmuseum. Här har både stora och små chansen att uppleva den svenska marinens händelserika historia på en plats som är både vacker och inspirerande.

Ta del av våra utställningar, gå ombord museifartygen, segla bark och kör fartygssimulator - eller följ med på visningar i och utanför museet. För barnfamiljen finns Dunders däck och Sjömansverkstaden med kul för hela familjen.

HMS Neptun - ubåt på riktigt!
I juni 2014 öppnade Marinmuseums nya utställning med kalla kriget-ubåten HMS Neptun i centrum.
Upplev närkontakt med en riktig ubåt från kalla kriget och dramatiserad ombordgång där du är välkommen ombord och känna, lukta och lyssna i en miljö som tidigare varit stängd och förbjuden. Utställningen öppnar upp ubåten – det hemliga vapnet.

Tillsammans med en helt nyproducerad familjeinriktad utställning utmanas besökarens föreställningar om ubåtar och livet ombord. I utställningen kan både barn och vuxna testa sig fram i prova-på-stationer eller lära sig mer om ubåtarnas fascinerande historia.
Även om HMS Neptun är huvudattraktionen finns även ubåten Hajen från 1904 med i utställningen. Hon blir starten av berättelsen om 110 års ubåtshistoria vilket också är utställningens röda tråd.
Den senaste informationen om öppettider visningar och entrépriser hittar du nu på Marinmuseums hemsida.
Marinmuseum arrangerar även guidade turer. För mer information och bokning se deras egna hemsida.

Fri entré.

Kolla gärna in den korta filmen från Marinmuseum via länken nedan.

Visa mer

Om denna aktivitet

Telefonnummer
+46 455-35 93 02
Hotell

Hotell Conrad

Avstånd: 959 meter
Välkommen till Hotell Conrad, ett charmigt och familjärt hotell mitt i Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Camping

Dragsö Camping och Stugby

Avstånd: 2,4 km
Dragsö Camping & Stugby är en strandnära anläggning i Blekinges skärgård, bara 3 kilometer utanför Karlskrona. Här formar du själv din lediga tid och är hjärtligt välkommen oavsett om du kommer med husvagn, husbil, tält eller vill bo i stuga.
B & B

Skärva Herrgård - vid havet

Avstånd: 4,8 km
Välkommen att bo i en magiskt vacker 1700-tals herrgård med utsikt över Blekinge skärgård. Herrgården som ligger vackert inbäddad i grönska, mitt i Skärva naturreservat, används flitigt av gäster vid konferenser, evenemang, bröllop och privata fester.
Build: 2021-02-26 18:18:44, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-5734.cbischannel-309.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails