Marinmuseums bibliotek

Adress: Bastiongatan, 371 32 Karlskrona Visa karta

Adress: Bastiongatan, 371 32 Karlskrona

Marinmuseums bibliotek har öppet för allmänheten helgfria tisdagar mellan 13-16.
Övrig tid efter tidsbokning 0455-35 93 62 eller [email protected] Då är det fritt för besök - utan att på förhand beställa tid.

Ingång från bryggan.

Specialinriktning: marinhistoria, nautika, skeppsbyggeri.

Marinmuseets bibliotek är ett forsknings- och referensbibliotek. Boksamlingen består av drygt
20 000 volymer.

Inriktningen på litteraturen är sjökrigsväsen, militärhistoria, teknik och skeppsbyggeri. Det finns även litteratur om galjonsbilder, hur människor levde ombord på sina fartyg, rullor över officerare i marinen, nautiska lexikon och annat kopplat till museets ämnesområde.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Hotell Conrad

Avstånd: 981 meter
Välkommen till Hotell Conrad, ett charmigt och familjärt hotell mitt i Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Hotell

Clarion Collection Hotel Carlscrona

Avstånd: 888 meter
På Clarion Collection Hotel Carlscrona bor du i en mysig miljö inspirerad av Karlskrona stad och dess spännande historia. Hotellet är präglat av ett personligt bemötande och en varm känsla av att komma hem.
Hotell

Scandic Karlskrona

Avstånd: 1,3 km
Hotellet har ett centralt läge vid Fisktorget i Karlskrona centrum. Från hotellet har du nära till allt som världsarvsstaden har att erbjuda. Spännande aktiviteter, kulturella sevärdheter och annat kul för hela familjen ligger bara ett stenkast från hotellet.