Augerums kyrka

Adress: 37121 Karlskrona Visa karta

Adress: 37121 Karlskrona

Augerums kyrka, invigd 1821, är vackert belägen vid Lyckebyån norr om Karlskrona.

Den är till sin utformning lik en katedral beroende på att kyrkan har högt valvtak och kraftiga pelare. Under 1970-talet målade man interiören i dess nuvarande färgsättning, ljusgrått/blågrått. Sevärt på kyrkogården är bl a de s k kummelgravarna där skeppsbyggaren Fredrik Henrik af Chapman och landshövdingen och riksdagsmannen Anders af Håkansson vilar och där de har sina respektive släktvapen inristade.

Visa mer

Om denna aktivitet

B & B

Skärva Herrgård - vid havet

Avstånd: 6,6 km
Välkommen att bo i en magiskt vacker 1700-tals herrgård med utsikt över Blekinge skärgård. Herrgården som ligger vackert inbäddad i grönska, mitt i Skärva naturreservat, används flitigt av gäster vid konferenser, evenemang, bröllop och privata fester.
Hotell

Clarion Collection Hotel Carlscrona

Avstånd: 7,6 km
Clarion Collection Hotel Carlscrona är ett fantastiskt hotell beläget intill havet och bara 5 minuter från järnvägsstationen. Du kommer verkligen inte att bli hungrig på hotellet med både gratis eftermiddagsfika och en kvällsmåltid som serveras varje dag.
Hotell

Hotell Angöringen

Avstånd: 2,4 km
På bara några minuter tar du dig in till Karlskrona centrum och arena Rosenholm från detta prisvärda hotell med lugnt och avskilt läge.
Build: 2020-01-13 17:00:40, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-5734.cbischannel-309 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails