Paddelkompaniet - Havskajak Järnavik

Adress: Järnaviksvägen 80, 370 10 Bräkne-Hoby Visa karta

Adress: Järnaviksvägen 80, 370 10 Bräkne-Hoby

Paddelkompaniet - din vildmarksupplevelse i södra Sverige!

Välkommen till familjeföretaget med den personliga servicen! Vi som står bakom kanotuthyrningen har utvecklat kanotleden på Ronnebyån och kajakuthyrningen i Järnavik och har arbetat under 15 år med att underhålla turister från Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Belgien under sommarmånaderna. Upptäck vildmarken i Blekinge från insidan och låt dig uppfyllas av lugnet och naturen.

Sveriges sydligaste skärgård
Den lummiga skärgården i Blekinge är Sveriges sydligaste. Den har ett stort antal öar och vikar och lämpar sig utmärkt för kajakpaddling. Från Karlshamn i väster till Torhamn i öster är det cirka 60 km fågelvägen och Järnavik ligger strategiskt beläget mitt i skärgården. Kajakuthyrningen ligger vid STF:s vandrarhem "Gula-Huset" i pittoreska Järnavik, cirka 6 kilometer söder om Bräkne-Hoby. Strax intill ligger Järnaviks Camping med badplats, minigolfbana, kiosk och enklare servering. På ön Tjärö strax utanför Järnaviks hamn finns vandrarhem, samt restaurang och kiosk och i närheten ligger även Guö Värdshus med hotell och restaurang.

Rastplatser
Ett stort antal rastplatser med möjlighet till övernattning finns, såväl på fastlandet som på vissa öar. Lån av utförlig karta ingår alltid vid hyra av kajak.

Transport
För den som vill paddla enkel väg erbjuder vi transport av kajaker och övrig utrustning mot en extra kostnad.

Säl- och fågelskydd
Skärgården har ett rikt djur- och fågelliv och vissa öar är fågelskyddade 1/4-15/7. När man börjar närma sig Torhamn kommer man in i områden där det finns säl och där får man även tänka på att det råder sälskydd.

Kurser
För dig som vill lära dig grunderna i kajakpaddling erbjuder vi både endags- och tvådagarskurser. I hyran av kajak ingår, om du så önskar, en genomgång av grundläggande paddlingsteknik, tekniker för i- och urstigning, samt kamraträddning (teoretisk genomgång på land).

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 13,2 km
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.
Hotell

Cafe Mandeltårtan B&B /Villa Flora Viola

Avstånd: 13,3 km
Villa FloraViola har anor från 1800-talet och ligger i den vackra Brunnsparken i Ronneby. Äventyrsbadet Brunnsbadet ligger alldeles intill och i Brunnsparken kan du beundra den japanska trädgården.
Hotell

Eriksberg Vilt & Natur

Avstånd: 4,4 km
Eriksberg Vilt & Natur erbjuder en mycket exklusiv anläggning där de vilda djuren och naturen går som en röd tråd genom inredningen. Inom naturområdet, som är ett av norra Europas största vilthägn, erbjuder vi avskilt boende för er som söker andra upplevelser än ett vanligt hotell.