Asschierska huset

Adress: Drottninggatan Karlshamn Visa karta

Adress: Drottninggatan Karlshamn

Korsvirkeshuset vid Karlshamns torg.

Huset uppfördes som rådhus år 1682 i korsvirkesteknik. Här fanns då även Karlshamns häkte och stadskällare. På taket fanns tidigare ett torn med en klocka som anvädes vid eldsvåda.
År 1814 blev rådhuset för litet och byggnaden blev då borgarbostad. De sista ägarna var familjen Asschier som namngav huset.
År 1957 köpte och restaurerades byggnaden av Svenska handelsbanken. Huset är i dag byggnadsminnesförklarat och ägs av Benny Nilsson.

Visa mer
Hotell

Eriksberg Vilt & Natur

Avstånd: 8,8 km
Eriksberg Vilt & Natur erbjuder en mycket exklusiv anläggning där de vilda djuren och naturen går som en röd tråd genom inredningen. Inom naturområdet, som är ett av norra Europas största vilthägn, erbjuder vi avskilt boende för er som söker andra upplevelser än ett vanligt hotell.
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 2,7 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Välkommen till Karlshamns Spa & Relax!
Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 225 meter
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.
Build: 2020-01-13 17:00:40, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5734.cbischannel-309 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails