Hjärthalla - naturreservat

Adress: 29492 Sölvesborg Visa karta

Adress: 29492 Sölvesborg

Naturreservatet Hjärthalla är ett naturskönt och strövvänligt område beläget på den södra delen av ett av Listerlandets restberg.

På sluttningarna breder bokskogen ut sig och vid bergets fot finns artrika naturbetesmarker. Varierande naturmiljöer bidrar till hög biologisk mångfald i området som hyser många skyddsvärda arter av bland annat svampar och insekter. En stig leder upp till toppen Hjärthalla 60 meter över havet, med utsikt österut mot det vidsträckta jordbrukslandskapet.

Naturreservatet sköts av Länsstyrelsen tel 010-224 00 00.

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 10-224 00 00
Lägenhet

Hälleviks Camping

Avstånd: 5,9 km
På Listerlandet – i västra Blekinge – ligger en av landskapets vackrast belägna (och myggfria) campingplatser. Här får du en avkopplande eller aktiv vistelse i husvagn, husbil, tält, stuga eller lägenhet. Speciellt anpassade platser för husbilar finns.
Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 21,4 km
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.
Camping

Tredenborgs Camping/Camping

Avstånd: 4 km
Tredenborgs Camping är en lugn och trivsam familjecamping med 200 tomter för husvagn, husbil och tält med eller utan el. Anläggningen har ett unikt läge på strandkanten mellan den blekingska bokskogen och havet, endast 3 km från Sölvesborgs centrum.