Guidetur i din mobiltelefon

Visa karta

Sölvesborg - danskarna och brännvinet - är en interaktiv guidetur i din mobiltelefon

I den guidade turen förmedlas levande berättelser som du kan lyssna på när du går turen som är ca 5,5 km lång.

Allt du behöver är en iPhone eller Androidmobil och så Sölvesborgs-appen ”Sölvesborg guidade turer”.
För bästa ljudeffekt - använd hörlurar.

Turen innehåller ett antal punkter som är oberoende av varandra och kan tas i vilken ordning man vill. Det tar totalt 2 timmar att gå runt och lyssna på samtliga punkter.

Vi vill levandegöra stadens historia och det vi berättar om med en blandning av spänning, dramatik, fakta och underhållning, där flera sinnen tas i bruk.

En trevlig tur önskar vi alla våra besökare och invånare!

Visa mer

Om denna aktivitet

Lägenhet

Hälleviks Camping

Avstånd: 9,6 km
På Listerlandet – i västra Blekinge – ligger en av landskapets vackrast belägna (och myggfria) campingplatser. Här får du en avkopplande eller aktiv vistelse i husvagn, husbil, tält, stuga eller lägenhet. Speciellt anpassade platser för husbilar finns.
Camping

Tredenborgs Camping/Camping

Avstånd: 2,9 km
Tredenborgs Camping är en lugn och trivsam familjecamping med 200 tomter för husvagn, husbil och tält med eller utan el. Anläggningen har ett unikt läge på strandkanten mellan den blekingska bokskogen och havet, endast 3 km från Sölvesborgs centrum.
Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 21,6 km
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.