Fiskepremiär i Mörrum

Område: Karlshamn
Arena/Plats: Mörrums Kronolaxfiske
Kategori: Evenemang, Sport, Barn & Familj
Datum: Lördag 27 mar 2021

Premiär för det populära fisket i Mörrumsån.

Mörrumsån är känt över hela Europa för sitt sportfiske efter lax och havsöring och årligen fångas laxar med vikter kring 20 kg. Den årliga fiskepremiären brukar vara ett trevligt arrangemang för hela familjen som varje år har lockat flera tusen personer.

Laxfisket i Mörrum är mycket gammalt och sedan uråldrig tid regalt. Det beskrivs första gången redan år 1231 i Valdemar II:s jordebok. Det finns massor av spännande historia kring fisket i Mörrumsån som finns i utställningen på Laxens Hus.

Mörrums Kronolaxfiske drivs som en sportfiskedestination sedan 1941 när den dåvarande Fiskmästaren Gunnar Johansson började utveckla det som vi idag stolt kan kalla Sveriges kronjuvel i Sportfiskesammanhang och ett av världens mest välkända vatten för lax- och havsöringsfiske.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Mar
Lördag 27 mar 2021 09:00 Mörrums Kronolaxfiske

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 454-501 23

Länkar

Camping

Camping- och lägerplats för fiskare

Avstånd: 42 meter
Vackert beläget precis vid Mörrumsåns strand ligger Kronolaxfiskets två lägerplatser för uppställning av husvagn eller tält.
Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 16,6 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!
Hotell

Best Western Karlshamn

Avstånd: 5,9 km
Spa, hotell och restaurang. Bo i modern, avslappnad, trygg och varm miljö.

I närheten av


Kundservice

 


Blekinges officiella bokningssajt

  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter
Build: 2020-11-23 18:15:40, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5734.cbischannel-309.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails