Kul för barn

Vill du ha lite tips på vad ni kan göra tillsammans? Här kommer några förslag.

 

Klura & leka

Kreativum Science Center

Vågar du sticka ner handen i känsellådan? Hur känns det att krocka i 7 km i timmen? Hur snabb är du i totalt mörker? Cirka 170 upptäckarstationer blir du utmanad att lära nytt på ett roligt sätt. Varm korv och annat gott hittar du i Kreaficum och utomhusdelen, Kreapark, finns tunnlar, busiga fontäner och fler stationer. I Kreaffären finns klurigheter att köpa med sig hem.

Kreativum Science Center i Blekinge

 

Äventyr till häst

Turridning & hästskjuts

Här kan du rida på tur genom bokskogar, tölta i skärgården och åka på grilltur med häst och vagn. Gå i ponnyskola, eller checka in på läger. Vana och ålder avgör förstås - men det finns något för alla. Allt från kortare till längre turridningar i Blekinges vackra natur.

Turridning på Islandshästar i Blekinge

 

Bad & bondgårdsliv

Barnens Gård

Förbered dig på en full rulle-dag för hela familjen. Här kan barnen klappa djur, svinga sig i klätterställningar eller kriga med kudde på bom. Studsa i den gigantiska hoppborgen, irra i labyrinter, kasta prick i dasshål och åka hölass. Den som äntligen nått 90 centimeter, får köra elbil själv. Poolerna har olika djup och flera rutschkanor. Bland annat den 120 meter långa “Tjurfallet” som garanterat ger magpirr. För dig som inte har matsäck med dig finns poolkiosk och familjerestaurang. Årets nyhet är Bollspelsgolf med hela13 banor. Vem vill du utmana?

Barnens Gård i Blekinge

 

Ormar & apor

Blekinge Exotiska Värld

Möt nyfikna surikater och dvärgsilkesapor. räkna benen på spindlar och känn glädjen över att det är glas mellan dig och den 3,5 meter långa tigerpytonormen. Blekinge Exotiska Värld är ett tropikarie som tar med dig på en resa världen runt. djuren presenteras efter de världsdelar som de kommer ifrån, och när du landar i Sydamerika rör sig djuren fritt bland besökarna. Eftersom tropikariet ligger intill Kreativum kan du köpa en kombinationsbiljett till båda aktiviteterna.

Blekinge Exotisk Värld

 

Questar i lag

Boda Borg

Testa hur familjen klarar sig genom nervkittlande utmaningar. Och hur starka ni är som lag. Det kan handla om att knäcka koder, eller ta sig igenom hinder. Alla deltar på samma villkor - här är det nämligen gruppens styrka som spelar störst roll. Lag om 3 till 5 personer väljer fritt bland questar och teman. Tanken är att ni ska klara er från utmaning till utmaning. Ibland går det lätt, andra gånger måste geniknölarna gnugga igen. Ny energi hämtar ni på Boda Borgs restaurang eller café.

 

 

En riktig ubåt

Marinmuseum

Orkar du ro en kanonslup? Klarar du att sänka ett helt skepp på två kanonskott? På Marinmuseum får du svaret. En rad utmaningar och äventyr väntar här. På Dunders däck kan barnen klättra i riggen och prata i komradio. I olika utställningar kan du starta ångmaskin eller se hur skadade sjömän fick vård. Under vissa söndagar finns det extra mycket kul att göra: till exempel skapa en ubåt i lera, jaga efter hemliga dokument eller se på teater. För de större barnen är fartygssimulatorn ett måste. Tänk att köra båt - nästan på riktigt. Vid entrén finns restaurang och museibutik.

Marinmuseum i Blekinge med massor av barnaktiviteter

 

Paddla kanot

Olofströms Kanotcentral

Sugen på att paddla kanot med barnen? Kanske fiska, bada och hoppa iland på en ny plats? Då är Kanotcentralen i Olofström en bra plats att starta på. Här kan ni hyra kanot, flytvästar och annan utrustning. Sen kan ni glida ut på lugna vatten. Sjöarna i området - Halen, Raslången, Filkesjö och Immeln- är förbundna med varandra. Det innebär att du kan välja om äventyret ska vara i ett par timmar, en weekend eller kanske i en hel vecka. Och du väljer själv hur mycket friluftsmänniska du vill vara. Det finns en rad rastplatser längs vägen. 

Olofströms Kanotcentral i Blekinge

 

Fler tips

- med aktiviteter för stora och små

No products found