Vraktunneln på Marinmuseum i Blekinge

Aktiviteter för barn

 

För stora & små

Blekinge är som en enda gigantisk lekplats med massor av aktiviteter för barn. Det finns något för alla, liten som stor. Den största utmaningen är vilka av alla roliga utflyktsmål och barnaktiviteter ni ska välja, om ni inte vill uppleva alla förstås. Här finns verkligen allt från lugna familjeaktiviteter till hisnande actionäventyr. Vad sägs om till exempel fartfyllda vattenlekar, lärorika turer på museum, spännande utflykter och klappvänliga djur?

Kom och upplev ett riktigt familjeäventyr i Blekinge. Det är barnsligt roligt!

 

Klura & leka

Ett bra första stopp är Kreativum Science Center  i Karlshamn. Det är en stor anläggning för kreativa upptäcktsfärder och kittlande lärorika utmaningar som triggar alla era sinnen. Det är också ett kul sätt att lära sig mer om djur och natur, solsystemet och din egen reaktionsförmåga. I uteparken, alldeles intill Mieån, kan du åka både flotte och krypa i tunnel.

Kreativum Science Center i Blekinge

Kreativum Science Center i Karlshamn

 

Exotiska & vilda djur

Alldeles intill Kreativum Science Center ligger Blekinge Exotiska Värld, med Lejonkungen-surikaten Timons släktingar och ett 80-tal andra exotiska djurarter. Här hittar ni också världens minsta apa; dvärgsilkesapan och mer eller mindre läskiga ormar och kräldjur.

Dvärgsilkesapa på Blekinge Exotiska Värld

Blekinge Exotiska Värld i Karlshamn.

 

Eriksberg Vilt & Natur

Det finns ännu fler vilda djur hos Eriksberg Vilt & Natur. Där kan ni smyga ut på safari i de vackra lövskogarna. Passa även på att ta en tur i linbanan och se vem som klarar av klätterväggen innan det är dags att runda av dagens äventyr.

 

Bad & bondgårdsliv

Är ni sugna på att studsa i en gigantisk hoppborg, svinga er i klätterställningar eller leka loss i ett roligt vattenland? Då är det Barnens Gård i Karlskrona ni bara måste åka till. Ta en tur med hölasset, klappa gårdens mysiga djur och utmana mamma och pappa på prickkastning i dasshål. Den som äntligen har nått 90 centimeter får kör elbil själv. Poolerna på Barnens Gård har olika djup med flera rutschkanor. Bland annat den 120 meter långa "Tjurfallet" som garanterat ger magpirr. För er som inte har matsäck med er finns både poolkiosk och familjerestaurang. En nyhet är Bollspelsgolf som ligger intill med hela 13 olika bollbanor ni kan utmana varandra i.

 

Roliga lekplatser

Ett annat utflyktsmål för de som har spring i benen är Storlekplatsen i Olofström - en lekplats sprängfylld av avancerad lekutrustning för stora och små barn. Vid Snäckebacken i Ronneby ligger en annan lekplats med mängder av skoj. Så packa "pappas kappsäck" med picknik och bege er dit.

 

Bad & vattenlek

Gassar solen från en molnfri himmel finns egentligen bara ett alternativ, svalkande bad och vattenlek. Välj och vraka, leta upp er egen favoritstrand längs kusten, bada i en sjö eller bege er till den gamla kurorten Ronneby Brunn med dess fartfyllda äventyrsbad och avslappnande spa-behandlingar.

 

Questar i lag

Testa hur familjen klarar sig genom nervkittlande utmaningar på Boda Borg i Karlskrona. Det handlar om att knäcka koder och ta sig igenom hinder. Alla deltar på samma villkor. Det är det nämligen gruppens styrka som spelar störst roll. Lag om 3 till 5 personer väljer fritt bland questar och teman. Nu ska ni klara er från utmaning till utmaning. Ibland går det lätt medans andra gånger får du gnugga geniknölarna om och om igen. Hämta ny energi i Boda Borgs egen café eller restaurang. Lycka till!

 

 

En riktig ubåt

Orkar ni ro en kanonslup, eller klarar ni att sänka ett helt skepp på två kanonskott? På Marinmuseum får du svaret. Det finns en hel rad av utmaningar som väntar på er här. På Dunders däck kan ni klättra i riggen och prata i komradio. I de olika utställningarna kan ni starta ångmaskinen och se hur skadade sjömän fick vård. Under vissa söndagar finns det extra mycket kul att göra: till exempel skapa ubåt i lera, jaga efter hemliga dokument eller se på teater. För de större barnen är fartygssimulatorn ett måste.

Kliv ombord på en riktig ubåt på Marinmuseum i Karlskrona

Marinmuseum i Karlskrona.

Tänk att köra båt - nästan på riktigt!

Vid Marinmuseums entré finns en restaurang, hemmagjord glass, en museibutik och en ubåtshall med en riktig ubåt - HMS Neptun.

 

Paddla kanot

Vill ni prova på att paddla kanot tillsammans? På Olofströms Kanotcentral kan ni hyra all utrustning ni behöver. Glid ut över lugna vatten och njut av vildmarken runt Halen som är Blekinges största sjö. Kliv iland på en ö och gör er egen expedition. Väl tillbaka igen kan ni fortsätta med att bada, hoppa från hopptorn eller vila ut och njuta av en glass.

Barn & familj

- artiklar med tips om fler äventyr

Att göra med barn

- aktiviteter, besöksmål & platser

No products found