Barnens Blekinge

- med tips att se och göra för barn i Blekinge

Blekinge är som en enda gigantisk lekplats med massor av aktiviteter för barn. Det finns något för alla, liten som stor.

Den största utmaningen är vilka av alla roliga utflyktsmål och barnaktiviteter som ni ska välja, om ni inte vill uppleva alla förstås. Här finns verkligen allt från lugna familjeaktiviteter till hisnande actionäventyr. Vad sägs om till exempel fartfyllda vattenlekar, lärorika turer på museum, spännande utflykter och klappvänliga djur?

 

 

Besöksmål för barn

 
Barnens Gård

Djur och vattenäventyr

Barnens Gård kan du få hjälpa djurskötarna att mata de små djuren och åka hölass med traktor. Gillar du fart och fläkt kommer du definitivt gilla leklandet. Är du modig nog att åka vattenlandets 120 meter långa virvlande vattenrutschkana? I den grunda delen av bassängen finns ön Bubblan där du klättrar mot toppen och kanar sedan ner i vattnet.

Barnens Gård i Blekinge
Barnens Gård, Karlskrona.

 

 
Ronneby Brunnspark

Rik på upplevelser

Greppa picknickkorgen och ladda för en heldag i vackra Ronneby Brunnspark. Parken med sina kulturbyggnader är en upplevelse liksom Brunnsskogen med sina vackra bokar. På Naturum finns det populära labbet  där du kan undersöka fiskar och småkryp. Ronneby Brunnsbad är ett äventyrsbad för hela familjen med vattenrutschbanorna Magic-Hole (93 meter lång) och Aqua-Catch.

Brunnsparken i Ronneby, Blekinge. Bad, avkoppling och glass
Ronneby Brunn Hotell, Brunnsparken och Brunnsbadet i Ronneby.

 

 

Äventyrspaddla

- i Ronnebyån

Visste du att Ronnebyån är cirka 70 kilometer lång och sträcker sig från Hovmantorp i Småland till Karlsnäsgården i Blekinge? Nu vet du! Om du är nyfiken på att upptäcka ån är det enkelt fixat med hjälp av kanot. Paddelkompaniet i Ronneby hyr ut kanoter, komplett med karta och landtransport. En spännande naturnära upplevelse för hela familjen. Ta gärna med matsäck och ett glatt humör!

Paddelkompaniet i Järnavik, Blekinge
Paddelkompaniet i Ronneby.

 

 

 

Minigolf

- med historiska slag

Dragsö camping i Karlskrona finns en minigolfbana som ingen annan. Här kan du putta bollar på en äventyrsgolfbana med en omkringliggande minatyr av Karlskronas världsarv. Du hittar träfigurer i form av Rosenbom, Kung Karl XI och ett gäng kända byggnader såsom Kungsholms fort, Repslagarbanan och Grevagården. Banan är på 18 hål och passar hela familjen!

Minigolf på Dragsö camping
Minigolf på Dragsö camping.

 

 

Marinmuseum

Hur spännande som helst

Hur känns det att vara ombord på en ubåt? Hur luktar och låter det? På Marinmuseum i Karlskrona får du uppleva det mytomspunna livet på havets djup. Både barn och vuxna kan testa olika prova-på-stationer och lära sig mer om ubåtarnas fascinerande historia samt ta del av det som tidigare varit hemligare än hemligt. Hur spännande som helst!

Vraktunneln på Marinmuseum i Blekinge
Vraktunneln på Marinmuseum, Karlskrona.

 

 

Kreativum Science Center

Kreativum är ett Science Center för nyfikna i alla åldrar, ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. Kreativum är drygt 2 000 kvm upplevelser med cirka 170 ”prova-på” stationer. Här ryms en mängd olika aktiviteter och är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen, året om. Under sommarhalvåret är utomhusoasen Kreapark öppen, perfekt för upptäckter och lek. Busiga fontäner, resonansgunga, hinderbana och Arkimedes skruv bjuder in till upptäckter – risk för vattenstänk! Här finns också möjlighet att packa upp sin picknickkorg och njuta av parken och Mieåns brus. Välkommen till Kreativum! Aktuella öppettider hittar du på www.kreativum.se

Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
Kreativum Science Center, Karlshamn.

 

 

Eriksberg

Det finns ännu fler vilda djur hos Eriksberg. Där kan ni smyga ut på safari i de vackra lövskogarna. Passa även på att ta en tur i linbanan och se vem som klarar av klätterväggen innan det är dags att runda av dagens äventyr.

Viltsafari på Eriksberg i Blekinge
Eriksberg Hotel & Nature Reserve, Karlshamn.

 

Viltsafari, café och restaurang på Eriksberg i Blekinge
Eriksberg Hotel & Nature Reserve, Karlshamn.

 

 

Roliga lekplatser

Ett annat utflyktsmål för de som har spring i benen är Storlekplatsen i Olofström - en lekplats sprängfylld av avancerad lekutrustning för stora och små barn. Vid Snäckebacken i Ronneby ligger en annan lekplats med mängder av skoj. Så packa "pappas kappsäck" med picknik och bege er dit.

Storlekplatsen i Olofström, Blekinge
Storlekplatsen,  Olofström.

 

 

Questar i lag

Testa hur familjen klarar sig genom nervkittlande utmaningar på Boda Borg i Karlskrona. Det handlar om att knäcka koder och ta sig igenom hinder. Alla deltar på samma villkor. Det är det nämligen gruppens styrka som spelar störst roll. Lag om 3 till 5 personer väljer fritt bland questar och teman. Nu ska ni klara er från utmaning till utmaning. Ibland går det lätt medans andra gånger får du gnugga geniknölarna om och om igen. Hämta ny energi i Boda Borgs egen café eller restaurang. Lycka till!

Boda Borg, Karlskrona.

 

 

Paddla i Halen

Vill ni prova på att paddla kanot tillsammans? På Olofströms Kanotcentral kan ni hyra all utrustning ni behöver. Glid ut över lugna vatten och njut av vildmarken runt Halen som är Blekinges största sjö. Kliv iland på en ö och gör er egen expedition. Väl tillbaka igen kan ni fortsätta med att bada, hoppa från hopptorn eller vila ut och njuta av en glass.

Paddla i Halen, Blekinge

Halen, Olofström.

 

Äventyrspaddla i Halen, Blekinges största sjö

Halen, Olofström.

Se & göra för barn

Blekinge bjuder på lekfulla dagar - 365 dagar om året.

Vad vill ni hitta på idag?

No products found

Läs mer

- och upptäck mer om Blekinge i artiklarna nedan: