Aspö Lotstorn

Spännande boende i Karlskronas skärgård. Aspö Lotstorn erbjuder Skärgårdshotell, vandrarhem och stugor.

Beskrivning

Aspö Lotstorn är beläget på östra sidan av Aspö med utkik åt alla fyra väderstreck. Det har fem våningar och är ungefär 20 meter högt. När man står på översta våningen i utkiksrummet befinner man sig 33 meter över havet. En klar dag kan man se ända till Utklippan, den allra yttersta ön i Karlskrona skärgård.
Lotstornet på Aspö byggdes i slutet av andra världskriget och fungerade som egen lotsplats till 1976. Numera är det Karlskronas mest annorlunda Skärgårdshotell/vandrarhem, beläget i en fantastisk skärgårdsmiljö. Lotstornet är medlem i STF föreningen.

Rumsuthyrning: 5 rum med 4 väggfasta bäddar, som kojer på ett fartyg. Rummen är döpta efter den fyr som man ser från respektive våning: Godnatt, Dockan, Utklippan och Angöringen.
På femte våningen finns Utkiken med dubbelsäng och bäddsoffa. Samtliga rum har dusch och toalett.
Stugor: Ällebådan, Sundsbådan och Bredbådan, med 6 fasta bäddar och en bäddsoffa i storstugan. Varje stuga har toalett och dusch samt pentry med två kokplattor och kylskåp.

I receptionsbyggnaden finns ett frukostkök till tornets gäster.
Utemöbler och två fasta grillar finns dessutom.

På ön finns affär med post, restaurang, kyrka, skola, Folkets Hus, tennisplan, träning för golf, ridning och badplatser.

Egenskaper

  • Naturnära
  • Frukost
  • Vid kusten

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)