Antikrundan kommer till Karlskrona!

I sommar åker SVT-programmet Antikrundan ut på sin årliga turné. Nu är det klart att ett av stoppen sker i Karlskrona. Den 31 augusti besöker programmet nämligen Stumholmen för att spela in ett avsnitt mitt i världsarvet.

Beskrivning

Antikrundan är en av SVT:s stora succéer och i år är det 35 år sedan programmet sändes för första gången. I programmet reser Anne Lundberg, och ett antal experter, runt i landet för att möta människor som vill få sina antika föremål värderade.

Sommarens inspelningsturné gör sex stopp och den 31 augusti är det dags för Karlskrona att få besök. Programmet kommer spelas in i Flyghangarerna på Stumholmen.

– Det är jätteroligt att kunna välkomna Antikrundan till Karlskrona, och extra roligt att SVT väljer att spela in på Stumholmen i hjärtat av världsarvet. Vi vet att programmet är väldigt populärt så det blir en fin möjlighet att visa upp vår vackra stad för tittarna, säger Pär Israelsson, besöksnäringschef på Karlskrona kommun.

– Vi är jätteglada över att Antikrundan kommer på besök till oss på Stumholmen. De historiska miljöerna på ön lämpar sig väl för programmets innehåll och Flyghangarerna är ett väldigt bra val av inspelningsplats, säger Mats Persson, museichef på Marinmuseum.

Datum för samtliga inspelningar är:

20 augusti: Stockholms stadshus
22 augusti: Mariehamn Alandica, Åland
27 augusti: Borlänge Rommehedslägret
29 augusti: Motala, Lokverkstan
31 augusti: Karlskrona Stumholmen
2 september: Landskrona Konsthall
– Det känns helt enkelt som en kanonrunda och jag längtar redan till augusti, säger Anne Lundberg, programledare för Antikrundan sedan 24 år tillbaka.

Många av de folkkära experterna, såsom Knut Knutson, Bo Knutsson och Anette Granlund, har varit med sedan starten 1989. Men även flera av de mer nytillkomna experterna kommer att delta i årets inspelningar, såsom bland andra Rickard Thunér, Carolina Tüür och Joakim Bengtsson.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)