Abborrfiske i Blekinge

Abborrfiske

- i Blekinge

Att fiska abborre är riktigt roligt, det bjuder på både action och motstånd. Den är också en uttalad stimfisk. Om du lyckas fånga en, får du garanterat flera. Det är fiske du kan utöva året runt och varför inte tillsammans med hela familjen. Ta chansen att boka boende och gör det till en helhetsupplevelse.

Blekinge Fiskeguide är expert på att hitta de bästa fiskeplatserna för abborre. Abborren rör sig gärna där det finns branter med växtlighet och grumligt vatten. På sommaren kan du även prova fiska med popper som är både roligt och effektivt. Tänk dig alla ytgående abborrar som jagar ditt bete.

 

Fiskevatten för

Abborre

Det finns gott om fiskeplatser för abborre i Blekinge, i skärgården och vid mynningar. Abborren gillar varmt vatten och drar sig relativt grunda områden med växtlighet, där finns det oftast gott om föda med. De mindre abborrarna livnär sig på allt från mygglarver till fiskyngel. En abborre kan bli upp till 60 cm lång, om den får leva länge men kanske mer vanligt med en abborre mellan 10-30 cm. Visste du förresten att sportfiskerekordet för en abborre ligger på 3.15 kg?

Läs mer om arten här - Livet i havet